Carlos i David Ordóñez: del Campionat d'Espanya a Motril, a la Silver Cup d'Hongria

l'agost dels germans Ordóñez està essent molt intens amb més de 5500 km recorreguts per competir al més alt nivell a la classe Finn.

RCN Motril, 11-14 Agost 2017.- Quasi una trentena de regatistes de 8 comunitats autònomes i algun representant internacional de França, Portugal i Argentina han disputat el Campionat d'Espanya de la classe Finn a la costa granadina. Al Real Club Nàutic de Motril i després de finalitzar cinc proves en el total del campionat, dominat des d'un primer moment pel català del CN Garraf, Àlex Muscat amb cinc primers llocs; s'ha tancat un campionat d'Espanya amb una última jornada en blanc per la manca de vent.

A la cita, i després de quasi 1000 quilòmetres, varen participar els germans Ordóñez del Club de Vela Blanes.  Carlos i David que tot just després van marxar cap a Hongria per participar a la Silver Cup al Mundial Juvenil i després a l'absolut, varen aprofitar el Campionat d'Espanya a la costa de Granada per preparar la cita mundialista.

Amb un gran nivell, Carlos va competir en tot moment entre els 10 primers regatistes de la classificació. Malgrat un OCS, Carlos (9è) va aconseguir un meritori 5è lloc a la primera prova del Campionat. El poc vent va ser clau durant el campionat per a un Carlos que va trobar a faltar una mica més d'intensitat. Per la seva part David (12è), 7è classificat junior, va deixar darrere a la classificació més de la meitat de la flota. Una prova més del potencial dels joves regatistes en una classe tant exigent i que el Campió Muscat va voler ressaltar.

MUM Sport Club ? Balatonfüred, Hongria, 20-27 agost.- Situar a l'interior d'Hongria a 100 km de Budapest i pertanyent a la conca del Danubi, el llac Balaton ha estat l'escenari de la Silver Cup de Finn, Mundial Juvenil. El major llac de l'Europa Central i un dels majors llacs d'aigua dolça d'Europa amb més de 79 quilòmetres de llarg i amb una amplada màxima de 14 quilòmetres amb quasi 600 metres quadrats de superfície i una profunditat mitjana de 3 metres, serà també l'escenari del Mundial Absolut.

Amb una participació de 45 regatistes d'arreu del món, la Silver Cup, Mundial Juvenil 2017 de Finn, ha estat marcada per una climatologia del tot irregular. El poc vent va obligar a anul·lar les proves els dos últims dies de competició. El primer dia, amb moltes ratxes el vent del nord pujava fins als 12/13 nusos i baixava a cero amb rolades de fins 40 graus. Molt difícil ser regular en les tres mànegues disputades per tot el gruix de la flota. La resta de dies vents molts fluixos que difícilment arribaven als 5 nusos de sud. Tot plegat unes condicions molt complicades per l'organització que ha sabut superar en part gràcies a una excel·lent organització a terra, on els regatistes en tot moment han gaudit d'una acollida excepcional.

Poc han pogut fer els germans Ordóñez davant d'aquestes condicions adverses i complicades per a la navegació. To i així, i a l'espera de disputar el Mundial Absolut, la Silver Cup els ha servit als dos per familiaritzar-se amb les condicions meteorològiques habituals al llac. Carlos ha aconseguit una molt meritòria 22ena posició mentre el seu germà David s'ha situat en 45è lloc.